Türkiye'nin Her Yerine
ÜCRETSİZ KARGO

 x 

Sepet boş
SEPETİ GÖSTER

Organik Rosto

MALZEMELER

  • 1 bütün organik nuar (yaklaşık olarak 1,5 kg civarı)
  • 2 adet olgun organik domates
  • 2 yemek kaşığı organik domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı organik tarhun
  • 1 tatlı kaşığı organik kekik
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pepper steak
  • 4 adet defne yaprağı
  • Himalaya Tuzu

 

 

YAPILIŞI

Temizlenmiş bütün bir nuarı yaklaşık 1,5 cm kalınlığındaki dilimlere ayırın. Kızdırılmış çelik tavada dilimleri her tarafı pembeleşinceye kadar, birkaç dakika ters düz ederek pişirin. Pembeleşen etleri bakır ya da çelik bir tencereye düzgün bir şekilde dizin. Pepper steak ve karabiberi etlerin üzerine serpin ve defne yapraklarını üzerlerine koyun. Etlerin üzerini kapatacak şekide sıcak su ekleyin ve 90 dakika kısık ateşte haşlayın. 90 dakikanın sonunda etleriniz hala istenilen yumuşaklığa gelmemişse haşlama işlemine 15 dakika daha devam edin. Bu arada himalaya tuzunu pişirme işleminin sonuna doğru ekleyin. Bu işlem sonunda tencere içindeki et suyundan bir bardak ayırın, gerisini de daha sonraki günlerde vereceğimiz organik düğün çorbası tarifinde değerlendirmek üzere buzdolabında saklayın.

Ayrı bir küçük tencere ya da tavada organik domates salçasını, kekiği, tarhunu ve domates rendesini ayırdığımız et suyu ile karıştırarak sos hazırlayın.

Haşladığınız nuarları sığ bir tepsiye dizip üzerini öretecek kadar hazırladığınız domates sosunu yayın. 15 dakika 200 ºC’ de önceden hazırlanmış fırında pişirin.

Afiyet olsun...